Konec zimy je ideální čas, kdy nechat svojí kočku nebo kocoura kastrovat

16.02.2017 17:28

Konec zimy je ideální čas, kdy nechat svojí kočku nebo kocoura kastrovat. Neriskujte jejich březost a zapomeňte prosím na mýty a fámy, že každá kočka musí mít alespoň jednou koťata, že kastrované zvíře neloví myši a další podobné nesmysly…
Kočičí útulky praskají ve švech a kastrace jsou způsobem jak jim i kočičkám pomoci. Právě „neplánovaná“ koťata končí v útulcích a depozitech, pokud se toho vůbec dožijí. Před tím, jak opuštěná koťata nebo toulavé kočky vypadají při přijetí do útulku, mnoho z nás odvrátí zděšením zrak. A přitom kastrace jsou jednoduchým řešením, jak takové utrpení zmírnit.
Kastrovat je třeba i kočičky žijící pouze doma - nekastrované kočky se "mrouskají naprázdno" a to jim působí nejen psychické trápení, svojí biologickou touhu nemohou naplnit, nežerou, strádají a dochází i ke zdravotním komplikacím např. v podobě cyst - zákroku u veterináře se pak stejně nevyhnou.
Pokud potřebujete pomoc, napište nám na Klatovskekocky@seznam.cz a můžeme se domluvit na pomoci se zajištěním a spolufinancováním kastrací.

—————

Zpět